A Polestar a Volvo csapata által fejlesztett elektromos/hibrid széria, melyből már 2 autó is megmutatkozott. Igen ígéretesnek tűnik mindkét jármű teljesítmény és dizájn szempontjából is, így méltán érdemelte ki a széria, a Tesla rivális címet. A legújabb darab Polestar Precept néven került bejelentésre, és külsőre teljesen olyan, mintha egy Tesla Model-t utánozna. Lássuk, mit is eszelt ki a Volvo csapata.

A Tesla utánzása, nem egy ritka dolog napjainkban. Teljesítmény szempontjából minden autógyártó törekszik, hogy elérje azt a szintet, mely Elon Musk autóit oly zseniálissá tette. De lássuk be, a Tesla szinte majdnem mindenben egy lépéssel előrébb van, mint a riválisok. És ez nem csak az autókra, hanem a részvényekre is elmondható.

Polestar Precept

Visszatérve mi is teszi akkor olyan egyedivé ezt a Tesla hasonmás Polestar-t? Nem mindennapi, hogy újrahasznosított PET palackokból készüljön egy járműnek a kárpitja, de elmondhatjuk, hogy ilyen is van már. Be kell vallani, hihetetlenül hasznos lenne ezt a technológiát alkalmazni minden autógyártónak, főként környezetvédelmi szempontból.

A visszapillantó tükrök is egyedi módon lettek megalkotva. Pontosabban sehogy, mivel helyükre két kamera került. Ezt már az – szintén Tesla rivális – Audi is felhasználta az e-tron-nál. Nagyon pazar, pompás megoldás, egészen addig, míg nem sérül meg vagy nincs nagyobb esőzés. Több fórumon beszámoltak már az e-tron tulajdonosok arról a problémáról, miszerint a kamera erős esőzésben teljesen megkattan. Nem kell elmondanunk, hogy ez mennyire veszélyes a közlekedésben.

Szóval a Polestar Precept koncepcióban egy Tesla /e-tron keverék, egyenlőre ismeretlen hatótávval, sebességgel és töltési idővel. A beszámolók alapján 2-3 év múlva a piacon is láthatjuk ezt az autót.

A Tesla riválisok sorának egyik ékes példája: Audi e-tron

Tekintsd meg YouTube csatornánkat.

Képek és információk forrása:
www.elektromos-autozas.hu

www.elektromos-autozas.hu

Szólj hozzá