A Tesla sikert sikerre halmoz. Rekordot döntöttek az elektromos autózás világában, illetve a részvénypiacon is, viszont sok szakértő gondolja úgy, hogy a vállalat nem tudja fenntartani ezt a tempót csak luxus járművekkel. Elon Musk nem is tétovázott és egy új családbarát Tesla Model érkezését jelentette be a tavaly megrendezett Battery Day keretein belül.

Jelenleg csak találgatni tudunk, milyen külsőt is fog ölteni az új Tesla. A Cybertruck bejelentése óta már mindent el tudunk képzelni. Az biztos, hogy az új modell egy ferde hátú lesz, és az ára nem fogja meghaladni a 25.000 dollárt, azaz alig 7-8 millió forint körül fog alakulni. A jármű a shanghai-i gyárban fog elkészülni, és a kínai piacon fog elsőként megjelenni a jövő évben. Persze a Tesla terveiben az szerepel, hogy később globálisan piacra dobják a járművet.

Tesla Model koncepció

A Tesla gőzerővel dolgozik azon, hogy az árat csökkentse, anélkül, hogy a teljesítményből jelentősen visszavennének. Az év végére a Tesla Model-ek átlagára 40.000 dollár körül fog mozogni, ami ismét egy hatalmas rekord a cégnél.

Képek és információk forrása:
www.elektromos-autozas.hu

Szólj hozzá