A Tesla még 2017-ben mutatta be első, teljesen elektromos Tesla kamion prototípusát, mely 480-800 km megtételére is alkalmas lehet egyetlen töltéssel. A járműre hatalmas érdeklődés mutatkozott és több cég is leadta az előrendelést az akkoriban még 2020-ra ígért járműre. Az év elején viszont bejelentésre került, hogy késik a Tesla kamion.

A koronavírus járvány alatt a Tesla az előrejelzések ellenére is tartani tudta rekord mennyiségű Model 3, S és X értékesítését. A vállalat részvényeinek értéke szintén felülmúlta az elemzők számításait, köszönhetően a legfrissebb híreknek, miszerint a Tesla gigafactory üzemeinek ismételt kibővítésébe kezdett.

Tesla Semi

A sikersorozat ellenére a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy a vírushelyzet miatt késik az egyik legambiciózusabb projektjük, a Tesla kamionok piacra dobása.  A járművekre – melyek akár 800 kilométeres hatótávval is rendelkezhetnek – több cég is előre leadta a megrendelését. Ilyen például a Walmart, a Pepsi, a FedEx, a UPS és a DHL. A tervek szerint a járművek csak 2021 végén érkeznek a piacra.

A Tesla még így sem szenved hatalmas hátrányt, mivel jelenleg ezen szektorban csak a Toyota és a Nikola Motors gondolkodik környezetbarát teherszállító gyártásában. Utóbbi cég nem nézte jó szemmel a vállalat Semi-jét, mivel a Nikola szerint a Tesla a Nikola One hidrogénhajtású teherautójának terveit használta fel, hogy megalkossák a járművet. A vállalat kétmilliárd dolláros kártérítést követel Elon Musk cégétől.

Tesla Semi és a Nikola One

A Tesla Semi mellett a Cybertruck és a Model Y is hátra van még, így nem maradunk Tesla nélkül az elkövetkezendő években. Talán nemsokára új információkat is kapunk az új generációs Tesla járművekről is.

Saját YouTube videónk, 2020 elektromos járműveiről:

Képek és információk forrása:
www.elektromos-autozas.hu

Szólj hozzá