Az autózás történelmében sohasem volt olyan pillanat, mint a Tesla Cybertruck bejelentése. Az autó minden eddigi képzeteket felülírt, mind külsőleg, mind belsőleg, viszont a szakértők és a közösség reakciója hihetetlenül vegyes volt. Talán ezért is került sor a Tesla legújabb döntésére.

Elon Musk hatalmas rizikót vállalat, ami viszont a jelek szerint meg fog térülni, mivel a járműre kiadott előrendelések száma a mai napig rohamosan növekszik. Egyetlen probléma, hogy az Uniós szabványok, melyek meghatározzak egy autó biztonsági előírásait, nem kedveznek a Cybertruck kialakításának. Az autó ugyanis mind a sofőrnek, mind a gyalogosok számára biztonságot kell, hogy nyújtson egy esetleges baleset esetén.

Tesla Cybertruck

Elon Musk az egyik közösségi oldalán jelentette be, hogy változtatásokat fognak elkövetni az autón, főként az említett hibák kiküszöbölése érdekében. Ami eddig kiszivárgott, hogy az új Cybertruck kisebb lesz, mint a bejelentett prototípus, illetve a karosszérián is változtatások lesznek. Jelenleg még nem adott ki a vállalat hivatalos képeket az új fejlesztésekről.

A változtatás a hírek alapján nem fogja befolyásolni a Cybertruck teljesítményét, sőt lehet, hogy az új karosszéria aerodinamikailag jobb gyorsulást is adhat a járműnek. Kíváncsian várjuk, hogyan is fog kinézni a felújított Tesla Cybertruck.

Ha érdekel az e-mobilitás, lesd meg YouTube csatornánkat

Képek és információk forrása
www.elektromos-autozas.hu

Szólj hozzá